lauantai 22. kesäkuuta 2013

Sadonkorjuu lähestyy

Sadonkorjuun aika lähestyy. Ensimmäiset salaatit ja sipulit on kerätty omaan käyttöön.  Jos säät pysyvät hyvinä päästään varhais-, savoijin-, lehti-,  ja parskaalia korjaamaan heinäkuun alussa.
Samoihin aikoihin kun ensimmäiset kaalit korjataan, istutetaan viimeiset taimet. Istutus tapahtuu lähes kahden kuukauden aikana, jotta satoa olisi mahdollisimman tasaisesti pitkin kesää ja syksyä.

SavoijinkaaliPienellä tilalla kätevä työväline taimien istutuksessa on pottiputki, jonka avulla työskentely on nopeaa ja ergonomista.Sokerimaissi, kesäkurpitsa ja sipuli kasvavat biohajoavassa muovissa. Ekologisempi ja maan kasvukunnon kannalta parempi vaihtoehto olisi nurmisilpun käyttö. Tällä hetkellä nurmisilppua käytetään katteena valkosipulilla ja kausihuoneessa, mutta sen käyttöä on tarkoitus lisätä.

Maissia ja kesäkurpitsaa biohajoavassa muovissa

Viherlannoitusnurmia viljellään lannoitusvaikutuksen ja maan rakenteen parantamisen vuoksi. Tähän mennessä meillä on kokemusta monivuotisista puna-apilanurmista ja yksivuotisesta ruisvirnasta. Viime vuonna kylvettiin ensimmäisen kerran korkeakasvuista valkomesikkää, minkä pitäisi olla myös erinomainen laidunkasvi mehiläisille. Mesikkä alkaa näinä päivinä kukkimaan ja on jo osassa peltoa yli 1,5 metriä korkeaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti