tiistai 25. kesäkuuta 2013

Resepti: Valkosipulin kukkavarsipesto

 
 
Tätä herkkua saa vain kerran vuodessa valkosipulin tehdessä kukkavarsia
Kukkavarret ovat miedomman makuisia kuin valkosipulin kynnet ja niitä voi käyttää esimerkiksi pestoon, hummukseen, grillatta tai wokata.
  • Valkosipulin kukkavarsipesto
6-7 kukkavartta
½ dl esim. cashewpähkinöitä, pinjansiemeniä tai kurpitsansiemeniä
½ dl oliiviöljyä
¼ dl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
puolikkaan sitruunan mehu(ei pakollinen)
tuoreita yrttejä esim. basilika, tilli tai persilja (ei pakollinen)

leikkaa ”kukkavarsi” irti varresta. Pilko varret n. 3cm mittaisiksi ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita pestoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti