Tätä
herkkua saa vain kerran vuodessa valkosipulin tehdessä kukkavarsia
Kukkavarret
ovat miedomman makuisia kuin valkosipulin kynnet ja niitä voi
käyttää esimerkiksi pestoon, hummukseen, grillatta tai wokata.
- Valkosipulin kukkavarsipesto
6-7
kukkavartta
½
dl esim. cashewpähkinöitä, pinjansiemeniä tai kurpitsansiemeniä
½
dl oliiviöljyä
¼
dl parmesaaniraastetta
½
tl suolaa
½
tl mustapippurirouhetta
puolikkaan
sitruunan mehu(ei pakollinen)
tuoreita
yrttejä esim. basilika, tilli tai persilja (ei pakollinen)
leikkaa
”kukkavarsi” irti varresta. Pilko
varret n. 3cm mittaisiksi ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen
ja sekoita pestoksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti